HM_BVLF_header_v2

Een sterke start voor alle jonge kinderen

Bernard van Leer Foundation

Early Childhood Matters is een online en offline magazine vol kennis en innovatieve ideeën om de gezondheid en het welzijn van jonge kinderen en hun verzorgers te verbeteren. De doelgroep heeft doorgaans weinig tijd om te lezen en daar is in het ontwerp rekening mee gehouden. Daardoor blijft de uitgave boeiend en komt kostbare kennis goed terecht. Early Childhood Matters wordt jaarlijks in het Engels en Spaans gepubliceerd.

HM_BVLF_online

De online versie van het magazine is even aantrekkelijk als de gedrukte uitgave

HM_BVLF_collage

WEINIG TIJD, VEEL TE LEZEN

De doelgroep – voornamelijk beleidsmakers, praktijkmensen, onderzoekers en financierders – heeft doorgaans weinig tijd om te lezen. In het ontwerp is daar rekening mee gehouden, waardoor deze wetenschappelijke uitgave van begin tot eind interessant blijft. De lezer vindt snel de artikelen die aansluiten bij zijn of haar interessegebied, en komt daardoor vlot tot de kern van deze kostbare kennis.

HM_BVLF_quickread

Dankzij de drie hoogtepunten
onder de titel
kunnen lezers
een artikel snel scannen

HM_BVLF_spread-foto
HM_BVLF_close-up1
HM_BVLF_close-up2

MEER BEELD, MEER VARIATIE

Vanaf de restyle in 2019 is het ontwerp is gevarieerder geworden. Illustraties en wisselende groottes van fotografie zorgen voor meer variatie tussen de artikelen en dat maakt het interessanter om het magazine van begin tot eind door te bladeren. Het gebruik van mooie grote foto’s is ook online toegepast.

HM_BVLF_illustratie-spread

De grote illustraties zorgen voor meer variatie

HM_BVLF_ecm2019

Werkzaamheden magazine

Hallo Mondo ontvangt de tekst en fotografie voor het magazine van de redactie, en zet deze vervolgens om tot een aantrekkelijk ontwerp. Als geschikte fotografie ontbreekt, zoekt Hallo Mondo mee naar geschikt beeld. Een externe illustrator uit het netwerk van Hallo Mondo maakte in 2019 en 2020 de illustraties. Aangeleverde figuren worden allemaal naar één stijl omgezet, zodat alle artikelen een uniforme uitstraling hebben.

Begeleiding bij het drukproces

Hallo Mondo begeleidt het drukproces van begin tot eind. De magazines zijn gedrukt op FSC-papier bij een drukker die duurzaam en milieuvriendelijk produceert. Van papierkeuze tot kleurproeven; samen met de drukker bewaakt en controleert Hallo Mondo de kwaliteit van het drukproces.

HM_BVLF_drukkerij

Hallo Mondo begeleidt het drukproces van begin tot eind

HM_BVLF_website

ONLINE MAGAZINE

Om het bereik van de uitgave te vergroten, is het magazine sinds 2019 ook online te lezen. Hallo Mondo zorgde dat de website dezelfde look & feel heeft als het magazine. Om kostbare kennis online te kunnen bewaren en archiveren, hebben ook oudere uitgaves een plek gekregen op de website, die fungeert als kennisbank.

HM_BVLF_workshop

WERKZAAMHEDEN ONLINE PLATFORM

De website earlychildhoodmatters.online is mede tot stand gekomen dankzij technische partner Wolf&Player. Tijdens een workshopsessie met dit Londense bureau leverden medewerkers van de stichting en Hallo Mondo een bijdrage aan de structuur en invulling van de website. Wolf&Player ontwikkelde de wireframes. Hallo Mondo verzorgde het ontwerp dat aansluit aan bij de magazines. Hierdoor is ‘Early Childhood Matters’ zowel online als offline in dezelfde stijl uitgewerkt.

Volgende

Stichting Nederlands
Debat Instituut

Een nieuwe
toegankelijke huisstijl

Bekijk