HM_BVLF_header_2024

Een sterke start voor alle jonge kinderen

Van Leer Foundation

Early Childhood Matters is een magazine vol kennis en innovatieve ideeën om de gezondheid en het welzijn van jonge kinderen en hun verzorgers te verbeteren. Het is een wetenschappelijke uitgave die eruit ziet als een aantrekkelijk magazine. Early Childhood Matters wordt jaarlijks in het Engels en Spaans gepubliceerd.

HM_BVLF_cover22ecm

De foto op
de cover past
bij het thema
van het jaar

HM_BVLF_inhoud

WEINIG TIJD, VEEL TE LEZEN

De doelgroep – voornamelijk beleidsmakers, praktijkmensen, onderzoekers en financierders – heeft doorgaans weinig tijd om te lezen. In het ontwerp is daar rekening mee gehouden, waardoor de lezer snel de artikelen vindt die aansluiten bij zijn of haar interessegebied.

HM_BVLF_interview

Kleurrijke pagina's met portretten markeren de interviews in het magazine

HM_BVLF_fotospread
van_leer_spreads-

MEER BEELD, MEER VARIATIE

Het gebruik van illustraties en veel fotografie zorgt voor variatie binnen het magazine. Het nodigt uit om het magazine van begin tot eind door te bladeren. Het is een wetenschappelijke uitgave, met het gevoel van een aantrekkelijk magazine.

HM_BVLF_illustratie2

Grote illustraties markeren de verschillende hoofdstukken

HM_BVLF_cover22

Een magazine ontwerpen werkt zo

Hallo Mondo ontvangt de tekst en fotografie voor het magazine van de redactie, en zet deze vervolgens om tot een aantrekkelijk ontwerp. Als geschikte fotografie ontbreekt, zoekt Hallo Mondo mee naar geschikt beeld. Een externe illustrator, soms uit het netwerk van Hallo Mondo, maakt de illustraties. Aangeleverde figuren en tabellen worden ook meegenomen in het ontwerp.

Aangeleverde figuren worden allemaal omgezet, zodat alle artikelen een uniforme uitstraling hebben. Videomateriaal is ook in de gedrukte versie toegankelijk door gebruik van qr-codes en een voorvertoning van de video’s.

HM_BVLF_spread2
HM_BVLF_spread1

Begeleiding bij het drukproces

Hallo Mondo begeleidt het drukproces van begin tot eind. De magazines zijn gedrukt op FSC-papier bij een drukker die duurzaam en milieuvriendelijk produceert. Van papierkeuze tot kleurproeven; samen met de drukker bewaakt en controleert Hallo Mondo de kwaliteit van het drukproces.

HM_BVLF_drukkerij

Hallo Mondo begeleidt het drukproces van begin tot eind

HM_BVLF_website

ONLINE MAGAZINE

Om het bereik van de uitgave te vergroten, is het magazine ook online te lezen. Hallo Mondo zorgde dat de website dezelfde uitstraling heeft als het magazine. Inmiddels heeft de look & feel van het magazine een update gekregen. De online versie is nog in de maak.

HM_BVLF_workshop

WERKZAAMHEDEN ONLINE PLATFORM

De website earlychildhoodmatters.online is mede tot stand gekomen dankzij technische partner Wolf&Player. Tijdens een workshopsessie met dit Londense bureau leverden medewerkers van de stichting en Hallo Mondo een bijdrage aan de structuur en invulling van de website. Wolf&Player ontwikkelde de wireframes. Hallo Mondo verzorgde het ontwerp dat aansluit aan bij de magazines. Inmiddels heeft de look & feel van het magazine een update gekregen. De online versie is nog in de maak.

Volgende

PAX_gevaarlijke_namen_opener

PAX

Leren over de genocide in Srebrenica

Bekijk