HM_Debat_VMBO_header

Debatteren toegankelijk maken voor elk niveau

Stichting Nederlands Debat Instituut

Debatteren is elitair, saai en alleen voor hogeropgeleiden… of toch niet? Stichting Nederlands Debat Instituut wilde deze misvatting wegnemen, want daardoor haakten vmbo-scholen af. Terwijl debatteren juist nuttig is voor álle leerlingen.

Om meer vmbo-leerlingen te bereiken, ontwierp Hallo Mondo een website die vooroordelen wegneemt en laat zien dat debat past bij alle leerniveaus.

HM_Debat_VMBO_logo

De kapitalen en zwarte kleur geven het logo een stoere uitstraling

HM_Debat_VMBO_foto-doelgroep

De juiste doelgroep bereiken

Om de doelgroep vmbo-leerlingen te bereiken zijn we samen aan de slag gegaan met een projectsite die qua uitstraling beter past bij de doelgroep en aansluit bij het aanbod dat de stichting heeft voor vmbo-leerlingen. Het resultaat was een laagdrempelige website, die laat zien dat de stichting de taal van de doelgroep spreekt. De leerlingen zijn terug te zien in de fotografie en in diverse quotes vertellen zij of hun docenten  in eigen woorden wat het project hen heeft gebracht. Dit alles zorgt voor een betere verbinding met de doelgroep.

HM_Debat_VMBO_illustraties2

De iconen en illustraties zorgen voor een jonge en frisse uitstraling

HM_Debat_VMBO_waarom-trans1
HM_Debat_VMBO_waarom-trans2
HM_Debat_VMBO_spreekwolk

De kracht van herhaling

Het logo heeft een toegankelijke en praktische uitstraling door het gebruik een herkenbaar icoon: de spreekwolk. Het is in één oogopslag duidelijk dat dit project gaat over ‘communiceren’. In het logo worden twee debatterende partijen verbeeld. De spreekwolk komt op verschillende plekken terug. Deze herhaling zorgt voor eenheid binnen de website.

HM_Debat_VMBO_home-laptop2

In één oogopslag is duidelijk dat dit project gaat over 'communiceren'

Juiste foto’s

Fotografie speelt een grote rol in de look & feel van de website. De gebruikte foto’s voldoen allemaal aan een set voorwaarden die Hallo Mondo heeft voorgesteld: de afgebeelde leerlingen stralen vrolijkheid, plezier, energie en/of enthousiasme uit en hebben een betrokken, actieve en/of open houding. Hierdoor krijgt de website de juiste uitstraling en kan de doelgroep zich identificeren met het project en het onderwerp.

HM_Debat_VMBO_patroon

Dynamiek van het debat

In de achtergrond van de website wordt een grafisch patroon gebruikt dat de dynamiek en de beweging van een spannend debat verbeeldt. Zo helpt ook dit element binnen de huisstijl het vooroordeel te ontkrachten dat debatteren stoffig en saai zou zijn. Volgens Hallo Mondo is deze missie van de stichting geslaagd!

Nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan eens naar deze aftermovie om te horen hoe de doelgroep er nu zelf over denkt.

Volgende

HM_kind-onder-vuur_foto1

Critical Mass

Ervaren hoe het is om op te groeien in oorlogssituaties

Bekijk