HMonline-ontmoetingen_header3

Online ontmoetingen met Syrische Nederlanders

PAX

Ik zal het maar opbiechten: Hallo Mondo moest tijdens het werken aan dit project een klein traantje wegpinken. Want wat een lieve, open en sterke mensen spelen de hoofdrol in dit project! Op de website Online ontmoetingen kun je drie Syriërs die naar Nederland zijn gevlucht écht leren kennen. En dat komt binnen!

HM_online-ontmoetingen_start

Je kiest zelf wie
je beter wil leren
kennen

HM_online-ontmoetingen_ilustratie

‘Was je bang tijdens je reis?’ ‘Kun je al fietsen?’ ‘Denk je dat je ooit weer teruggaat naar Syrië?’ Een greep uit de honderden vragen die leerlingen stelden aan Abdelilah, Diana en Maher. Deze Syriërs met een indrukwekkend verhaal deelden hun ervaringen eerder in Verhaal van mijn Vlucht. Maar nu dat project is afgelopen, vertellen ze hun verhaal via Online Ontmoetingen. En Hallo Mondo mocht de website ontwerpen.

HM_online-ontmoetingen_vluchtverhaal

Je hebt als gebruiker zelf in de hand hoe de ontmoeting verloopt

HM_online-ontmoetingen_funfact

Interface voor de verhaallijn

Je bepaalt zelf wie je beter wil leren kennen: Diana, Abdelilah of Maher. Na een voorstelvideo vertelt hij of zij je in vijf themavideo’s over het leven in Syrië en Nederland. Na het stellen van een vraag wordt die vervolgens in een persoonlijke video beantwoord. Deze opzet zorgt voor een oprechte connectie met de Syriërs. Hallo Mondo ontwierp de gebruiksvriendelijke interface waarin deze verhaallijnen zich afspelen. Wedden dat jij ze ook alle drie wil leren kennen?

HM_online-ontmoetingen_wie-is-het-1
HM_online-ontmoetingen_illustratie2
HM_online-ontmoetingen_wie-is-het-2

Tijdens het keuzemoment zie je een illustratie van een belangrijk moment uit het leven van de verteller

Levensverhalen verbeeld

Na elke video kun je een vraag stellen. Tijdens dat keuzemoment zie je een illustratie die dat moment uit hun levensverhaal verbeeldt. Hallo Mondo vond het een eer om de indrukwekkende verhalen te mogen illustreren.

HM_online-ontmoetingen_teaser

Aan het einde van
elke ontmoeting
volgt een teaser om
bezoekers vast te houden

HM_online-ontmoetingen_melding

Gebruiksvriendelijk

Het ontwerpen van functionele meldingen hoort ook bij het ontwikkeltraject van een website. Deze dragen bij aan een prettige online ervaring en de gebruiksvriendelijkheid van een website.

Impact

PAX en Critical Mass werken met het thema ‘wij-zij-denken’. Met lesprogramma’s op scholen, maar ook daarbuiten. Ze proberen mensen vanuit een ander perspectief te laten kijken, zoals dat van mensen met een vluchtverleden. Online ontmoetingen zorgt voor meer kennis, begrip en empathie voor mensen die zijn gevlucht naar een ander land. Benieuwd naar de verhalen Abdelilah, Diana en Maher? Bekijk ze hier.

Volgende

WBA_uitgelicht2

World Benchmarking Alliance

Verandering stimuleren bij de meest invloedrijke bedrijven ter
wereld

Bekijk