HM_verhaal_van_mijn_vlucht_header

Een Serious Game over de humanitaire crisis in Syrië

PAX & Critical Mass

Het educatieve project Verhaal van mijn vlucht laat leerlingen in het voortgezet onderwijs en mbo ervaren wat het betekent om te moeten vluchten voor geweld. Hallo Mondo maakte de projectsite voor de werving op scholen, het lesmateriaal en de indrukwekkende Serious Game, waarin leerlingen één van de 30 Syrische personages volgen en soms voor onmogelijke keuzes komen te staan.

HM_verhaal_van_mijn_vlucht_dilemma

In de game
komen leerlingen
voor lastige
dilemma's te
staan

HM_verhaal_van_mijn_vlucht_flyer

Serious game

Om een klas voor te bereiden op de komst van een Syrische spreker, spelen leerlingen eerst de dilemmagame Keuzestrijd. Zo leren ze meer over de Syrische crisis en het persoonlijke leven van de persoon die ze volgen. Hallo Mondo ontwierp zowel de projectstijl als de interface van deze game.

De game is ontwikkeld voor scholen, maar ook gratis te spelen voor iedereen die interesse heeft. Je kunt dan zelf één of meerdere personage(s) kiezen.

HM_verhaal_van_mijn_vlucht_echte-mensen

De verhalen zijn gebaseerd op dilemma's van
echte mensen

HM_verhaal_van_mijn_vlucht_illustratie_1

Omdat er geen foto's zijn van de verhalen, zijn illustraties ingezet

Illustraties

Voor dit project maakte Hallo Mondo meer dan 100 illustraties die de levensverhalen vertellen van 30 Syrische vluchtelingen. Hiervoor is gekozen omdat er geen echte beelden beschikbaar waren. Daarom heeft Hallo Mondo alle keuzemomenten in de levens van de personages met de hand getekend en vervolgens digitaal bewerkt.

HM_verhaal_van_mijn_vlucht_illustratie_2
HM_verhaal_van_mijn_vlucht_illustratie_4
HM_verhaal_van_mijn_vlucht_orientatieblad

Bijpassend lesmateriaal dat in de klas wordt ingezet

HM_verhaal_van_mijn_vlucht_lesmateriaal

De lesbladen zijn digitaal invulbaar

De flow van de game is ook geoptimaliseerd voor mobiel gebruik

HM_verhaal_van_mijn_vlucht_projectsite3

Projectsite

Voor de werving op scholen heeft Hallo Mondo een projectsite ontworpen die informeert en enthousiasmeert. De stijl van deze wervingssite sluit aan bij de projectstijl van Verhaal van mijn vlucht. Omdat het project inmiddels is afgelopen, staat alleen de beknopte versie nog online. De Serious Game is nog wel voor iedereen gratis te spelen.

HM_verhaal_van_mijn_vlucht_logo-op-wit

Omvangrijk project met impact

Dit indrukwekkende lesprogramma van PAX en Critical Mass heeft meer dan 13.000 leerlingen bereikt en ze écht geraakt. In deze after movie zie je een aantal mooie reacties van leerlingen. Hallo Mondo is blij dat ze aan dit project heeft kunnen bijdragen met het ontwerp van het logo, lesmateriaal, de online game en de illustraties.

Volgende

ISSA_FYFP_uitgelicht2

First Years, First Priority

Een eerlijk begin voor ieder kind in Europa

Bekijk